Éves beszámolók.

 

Szigetközi Szatyor tevékenysége 2017

  1. A Szigetközi Szatyor weboldalának kezelése
  2. A Szigetközi Szatyor Facebook oldalának aktív üzemeltetése információk megosztása.
  3. További termelők és partnerek felkutatása.
  4. A Belvárosi Üzletkör Klaszterrel együttműködve vásárnapok szervezése a nyári időszakban, heti rendszerességgel.
  5. A Széchenyi István Egyetemmel együttműködve „A Mosonmagyaróvári Tudatos Vásárlók Klubja” rendezvénysorozat megszervezése és lebonyolítása a téli hónapokban, havi rendszerességgel.

Éves Beszámoló 2018

Az év elején folytattuk a már múlt évben megkezdett, havi rendszerességgel megrendezésre kerülő Tudatos Vásárlók Klub-ja rendezvénysorozatunkat. Ezt a mosonmagyaróvári Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar aulájában az egyetemmel való közreműködéssel rendeztünk meg, 2017 szeptemberétől 2018 májusáig. Itt a termelőkkel való találkozáson kívül lehetőséget teremtettünk előrendelt biozöldségek átvételére is, melyet a Rábcakapi Biokertészetből hoztunk el a helyszínre.

2018 márciusában az RDV ETT meghívására képviseltettük az Alapítványt a “Műhely a Duna-menti helyi termékes együttműködésről” című projekt rendezvényén, mely a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósul meg. Itt lehetőségünk nyílt felvenni a kapcsolatot több hasonló szervezettel, magánszeméllyel.

Az év első felében pályázatot nyújtottunk be Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnél NEA eszköz, és NEA egyedi támogatás címsorokban.

Az egyik sikeresnek bizonyult így pályázatot nyertünk mely azonosítószáma: NEA-E-18-0162, így azonnal elkezdődtek a kivitelezési folyamatok.

Május közepén a Közösségek Hete – Cselekvő közösségek délutánja országos rendezvény részprogramjaként indítottuk rendezvénysorozatunk nyitóprogramját, az első csütörtöki Szatyor délutánunkat.

Szeptember végéig minden csütörtök délután megrendezésre kerültek a helyi terméknépszerűsítő vásáraink Mosonmagyaróváron, melyeket zenével és gyermekprogramokkal igyekeztünk színesebbé tenni.

2018 10.-én, a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért civil szervezet és a Szigetközi Szatyor Alapítvány együttműködése kapcsán megvalósult „KÖZÉTKEZTETÉSI KEREKASZTAL” című szakmai workshop, melyen társszervezőként vettünk részt.

Az év utolsó hónapjaiban a 2019 év elejére tervezett nagyvásárunk előkészületi munkái folytak.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>