2015.06.22. Szatyorban csak minőségi portéka

Szatyorban csak minőségi portéka
Összetartó közösséggé kovácsolódott az őstermelőket és vásárlókat közvetlenül összekötő Szigetközi Szatyor. A finom és egészséges helyi portékákat csütörtökönként a Magyar utcán szerezhetjük be. Balogh Zoltán ötletgazdát a további tervekről is kérdeztük.
Mészely Réka – Kisalföld Napilap – 2015.06.22.

A vágatlan cikk:

Hogyan alakul a Szatyor sorsa?
Csütörtökönként ismét a mosonmagyaróvári Magyar utcán vagyunk a minőségi helyi termékeinkkel, melyeket közvetlenül a termelőtől, készítőtől vehetnek át a vásárlóink. Beindultak a KULT UTCA színes kulturális műsorai is, és közösen egyre több embert vonzunk a sétáló utcába, ami nagy örömünkre szolgál. Folyamatosan bővül a kínálat, és továbbra is keressük a csatlakozni vágyó helyi termelőket.

Hányan vagytok?
A háromfős szervezői csapat 15-25 fős termelői partnerrel dolgozik együtt. A mag a téli időszakban sem hagyta cserben vásárlóit, és közben egy összetartó közösséggé kovácsolódtunk. Igazi öröm a közös munka. Jó érzés látni, hogy kinek adja az ember a vásárlásra szánt pénzét, és ennek fontosságát szeretnénk átadni az embereknek, akik ellátogatnak hozzánk.

Milyen újdonságok vannak felétek?
Szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni a fiatalabb korosztály megszólítására, amit a logónk kiválasztásával is igyekeztünk kifejezni. Ennek érdekében például együtt dolgozunk egy nyári tábor szervezőivel, mely a mosonmagyaróvári egyetemen lesz, és a 6-12 éves korosztály a célközönség. Ők nem csak azt tartották fontosnak, hogy egy még eddig a városban újdonságnak számító keretmesés tábort szervezzenek (melynek főszereplője egy oknyomozó, újságíró egér  ), hanem hogy a gyerekek étkeztetését minél több helyi alapanyagból oldják meg. Természetesen azonnal támogattuk a kezdeményezést és bízunk benne, hogy ezzel az összekapcsolással nem csak a táborozó gyermekek, hanem az egész család megismerheti a Szigetközi Szatyor finomságait.

Mekkora az érdeklődés a munkátokra?
Rengeteg tapasztalatot szereztünk az elmúlt egy évben, és a visszajelzések alapján úgy érezzük, jó úton járunk. Sok országos szintű szervezettel vettük fel a kapcsolatot és sokan keresnek a környékről is minket, különböző falunapokon, fesztiválokon, rendezvényeken való részvételi felkérésekkel.

Milyen terveitek vannak?
A következő nagy lépés, hogy szeretnénk a minőségbiztosítási rendszerünket továbbfejleszteni, és ezzel elérni, hogy még hitelesebb legyen a különbség a Szigetközi Szatyor termelői és egy átlagos őstermelő vagy piaci kereskedő között. Nemzetközi példát követve szeretnénk egy úgynevezett részvételi minőségbiztosítási rendszert felépíteni, amivel hamarosan megismerkedhetnek a fogyasztók is a www.szigetkoziszatyor.ehseguzo.hu weboldalunkon is.

http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/szatyorban_csak_minosegi_porteka_/2434885/

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>