Mészáros József

Mészáros József és neje Dunakilitin, egy 2000nm-es területen gazdálkodik mintegy 20éve.

A főképp idényzöldségekkel vetett kert mellett, 10 éve már két nagy fóliasátor is épült, melyeket igyekeznek folyamatosan kihasználni.

Főállású munka mellett művelik a gazdaságot, és még emellett fontosnak tartják a falvak természeti és emberi értékeinek ápolását és népszerűsítését. A zöldség és gyümölcstermesztés náluk is a biogazdaságok által engedélyezett módszerekkel történik,hagyományos módszerekkel.

Specialitásuk, hogy feldolgozzák terményeiket, így tartósítószer-mentes padlizsánkrém, paradicsompüré, kovászos uborka és házi ketchup is készül náluk. A lekvárkülönlegességek külön fejezetet igényelnének, de maradjunk csak az ízelítőnél: bodza,szőlő,fahéjas szilva,galagonya,csipke,kökényvirág, stb.

A vegetáriánusokra is gondoltak, így készítenek humuszkrémet, fokhagymás kókuszzsírt, medvehagymás pesto-t,csicseriborsót fűszeres paradicsomszószban. Érdemes megkóstolni!!!

Rendelés

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>